• loom sustainable

edTOOL, cap a l’ecodisseny

Actualizado: 5 de dic de 2019

Fa un temps vàrem descobrir l’eina d’ecodisseny edTOOL arran d’assistir a la seva presentació a càrrec dels seus autors al Departament de Territori i Sostenibilitat.L’eina d’ecodisseny edTOOL és un producte emmarcat dintre del projecte europeu ECO – SCP – MED (Capitalizing experiences for MED sustainable future) que pretén fomentar la sostenibilitat durant tota la cadena de subministre dels principals productes i serveis de l’àrea mediterrània, principalment mitjançant el foment de l’ecoinnovació i la competitivitat fruit de la cooperació transnacional, integrant experiències i recomanacions. El projecte esta coordinat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i participen com partners: Province of Bologna, ENEA, CRO-CPC, IAT and SSSUP.


edTOOL

edTOOL té com a objectiu millorar la sostenibilitat dels productes i serveis mitjançant l’aplicació de l’ecodisseny en les empreses d’una manera flexible i intuïtiva. Permet realitzar un estudi ambiental qualitatiu de les diferents parts del cicle de vida del producte i el compara amb productes de referència que ja existeixen en el mercat, semblants al que volem arribar a aconseguir.


L’eina es basa a crear equips de persones professionals que desenvolupen la seva feina al voltant del producte (disseny, producció, vendes, etc.) i els inclou dintre del sistema perquè de forma individual puguin valorar el producte qualitativament en les diferents etapes del cicle de vida: elecció de materials, producció, packaging, distribució, ús, manteniment i final del cicle de vida.


edTOOL ciclo de vida de los productos

Finalment dels resultats obtinguts, el programa prioritza aquells que han obtingut menor puntuació i que per tant requereixen especial atenció i determina estratègies de millora ambiental de forma que l’empresa pugui definir un pla d’acció concret. El nivell de rendiment mediambiental del producte o servei ecodissenyat dependrà de les possibilitats i interessos de les empreses.


edTOOL gráfico de actuación de ecodiseño

edTOOL és una eina d’ecodisseny molt interessant i gràcies a la seva facilitat d’ús i a què no comporta cap cost, esperem que moltes empreses s’animin a utilitzar-la. Mitjançant l’ús de edTOOL, seran capaços d’avaluar l’impacte sobre el medi ambient dels seus productes i serveis actuals i definir estratègies de millora ambiental.

7 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
Contacto

info@loomsostenible.com
 

+34 636 847 038 
+34 606 850 102

C/ Palau nº4

08002 Barcelona

Política de privacidad

© Loom Sustainable Experiences 2016

  • Facebook
  • Twitter

C/ Palau nº4

08002 Barcelona

Política de privacidad

© Loom Sustainable Experiences 2016