• loom sustainable

La sostenibilitat al VilaMón, Festival de Turisme Responsable de BarcelonaEl passat mes d’octubre, Loom Sustainable Experiences va formar part de l’organització del Festival VilaMón. Es tracta del Festival del Turisme Responsable de Barcelona, el primer Festival d’Espanya que parla sobre Turisme Responsable per reflexionar sobre els nostres desplaçaments curts i de llarga distància, i el sentit de l’hospitalitat en els llocs de visita.

El Festival VilaMón es va cel·lebrar els dies 14 i 15 d’octubre al barri del Born, a Barcelona, a una zona ben comunicada i accessible per a tot tipus de públic. Els recintes on es va desenvolupar aquest eren ell Centre Cívic del Convent de Sant Agustí, el Casal del Pou de la Figuera i l’Espai Francesca Bonnemaisson. Durant el dos dies van tenir lloc diferents activitats i actes, com per exemple el Toursim Eco Forum, conferències de caire internacional on diferents experts van analitzar la situació actual del sector turístic. Paralal·lelament, al Convent de Sant Agustí, es va inaugurar la primera Fira de Turisme Responsable on diferents empresas oferien els seus viatges i rutes d’ecoturisme.

Com en d’altres esdeveniments, la nostra tasca principal va ser vetllar per la sostenibilitat de l’esdeveniment, tant en les tasques de planificació com de producció:


Les seus seleccionades es van triar ben comunicades i accessibles amb transport públic.Es va buscar la utilització de materials que poguessin ser fàcilment reutilitzables i/o reciclables, com per exemple les lones de retolació de les carpes dela Fira.Tots els programes de la fira i les acreditacions que es van utilitzar estaven fets en paper certificat de boscos sostenibles (FSC) o paper reciclat.El càtering  va ser realitzat per una empresa d’inserció d’inmigrants, i tots els aliments utilitzats eren de proximitat i ecològics.Es van fer servir ampolles de vidre enlloc de plàstic, i els gots també eren de vidre o biodegradables, fets amb fècula de blat de moro.A tots els assistents al Tourism Eco Forum sel’s va enviar  via on-line un document de bones pràctiques aplicables durant el Festival per tal de reduir el consum d’aigua, fomentar el transport públic durant el transport i reduir el consum energèticEls lanyards dels participants de l’Ecoforum eren de cotó orgànic, i es va demanar als assistents que el retornessin a l’acabar les conferències per reaprofitar-los per a futures edicions.Es van col·locar papereres per reciclar les 5 fraccions de residus (paper i cartró, plàstic, vidre, matèria orgànica i rebuig) amb indicacions de com reciclar correctament.


Amb totes aquestes mesures es va aconseguir que l’esdeveniment fos més sostenible i esperem anar millorant en futures edicions.


Voleum agrair especialment la col·laboració de les nostres becaries en sostenibilitat, Alba Canadell i Núria Blanco.


infografia sobre lo que podemos hacer para la realización de un festival o congreso de un modo más sostenible medioambientalmente. Turismo Eco Forum


Fer càterings amb menjar de proximitat o km 0, i usar contenedors específics pels diversos tipus d'escombraries generades en el festival de turisme de Barcelona


5 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
Contacto

info@loomsostenible.com
 

+34 636 847 038 
+34 606 850 102

C/ Palau nº4

08002 Barcelona

Política de privacidad

© Loom Sustainable Experiences 2016

  • Facebook
  • Twitter

C/ Palau nº4

08002 Barcelona

Política de privacidad

© Loom Sustainable Experiences 2016