• loom sustainable

I Fòrum de Moda Sostenible

Actualizado: 5 de dic de 2019

Els moviments com Slow Food, Slow Cities o Slow Fashion, comencen a marcar les pautes i les tendències a seguir i és que la sostenibilitat en tots els àmbits de la nostra vida és el present i futur de les nostres societats.


Moda sostenible i ecodisseny

El passat 10 de Juny vam assistir al I Fòrum de Moda Sostenible emmarcat en la Barcelona Desing Week, una iniciativa organitzada per l’associació Moda Sostenible Barcelona i en la qual col·laborava Barcelona Activa, aquí us deixem un resum de la jornada.


1er Fórum de Moda Sostenible en Barcelona

En la primera taula de debat ens van presentar el llibre “El paper de la faldilla”. Els ponents van ser Javier Martínez, Director General de Publicacions i Foment Editorial de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic i els professors del Màster co-disseny de moda i sostenibilitat EASD València i coautors del llibre, Nieves Torralba i Jose Martínez. De bon començament ens crida l’atenció el títol del llibre que es presenta, amb aquesta doble connotació de la funció de la faldilla al llarg de la història i la creació de les faldilles de paper per alumnes de disseny com a inici del projecte. El llibre explica com la faldilla passa de ser una peça unisex a ser una peça femenina amb diferents influències més o menys positives sobre la vida de la dona depenent de les èpoques.

D’altra banda, ens va agradar molt conèixer com des del món de la universitat i del disseny de moda en concret, es plantegen graus i màsters basats en la sostenibilitat, a on s’ensenya  als futurs dissenyadors que el disseny de qualitat ha d’anar íntimament lligat a la consciència mediambiental i social.


Diseño de Mosa ecológica y sostenible. Durable y orgánica

Durant la segona part de la jornada se’ns van presentar dues empreses amb projectes innovadors i sostenibles.

Mud Jeans, és una empresa holandesa de fabricació de texans però amb una filosofia diferent basada en els principis de l’economia circular. Durant l’exposició Danique Gunning Màrqueting Manager de Mud Jeans ens va llançar diferents preguntes com: Savies que fan falta 8000 litres d’aigua per fer un texà, grans quantitats de químics i insecticides en el cultiu del cotó, condicions laborals precàries, etc.? Té sentit tirar roba si és matèria primera que podria ser reciclada? o Necessites tenir uns pantalons o portar uns pantalons? Sota totes aquestes qüestions el que ens proposa Mud Jeans és aplicar els principis de l’economia circular. Quan compres uns texans en Mud Jeans has de saber que estan realitzats amb tecnologies d’estalvi d’aigua, cotó reutilitzat i una part de cotó orgànic. El funcionament de compra és el següent: pagues el preu dels texans nous i un preu anual pel lloguer dels mateixosde manera que, passat un any els pots retornar i et donen uns nous, si tornes a pagar el lloguer pots repetir l’operació tantes vegades com vulguis. És la forma de tenir cada any texans sostenibles nous i gestionar-los de forma sostenible. També tenen un servei de reparació gratuït dels pantalons per si no te’n hi vols desfer.


Mud Jeans, ropa reciclada, fair trade, organic, no childlabour, durable, max havelaar, ecological

Per finalitzar la jornada vam tenir el plaee de conèixer a Tati Guimaräes dissenyadora i fundadora de Ciclus, una empresa que crea productes sostenibles. Tati basa el disseny dels seus productes en els pilars de l’economia circular i del disseny de qualitat, prioritzant: durabilitat, elegància, que siguin materials reciclats i/o reciclables, de fàcil producció, barat, reparable i versàtil. Sobre aquests principis d’ecodiseny Cilus crea productes com el cavallum o bacus (producte MOMA).


producte ecodisseny Bakus, producte MOMA

No deixeu d’interessar-vos pels projectes que ahir es van exposar i gràcies a les companyes de l’Associació Moda Sostenible Barcelona (MSBCN) per la interessant jornada.

7 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
Contacto

info@loomsostenible.com
 

+34 636 847 038 
+34 606 850 102

C/ Palau nº4

08002 Barcelona

Política de privacidad

© Loom Sustainable Experiences 2016

  • Facebook
  • Twitter

C/ Palau nº4

08002 Barcelona

Política de privacidad

© Loom Sustainable Experiences 2016