• loom sustainable

Un propòsit pel 2015

Actualizado: 5 de dic de 2019

Ja hem començat un any nou! Enrere deixem les festes, les celebracions i els excessos i segur que molts de vosaltres ja us heu enfrontat a la il·lusionant i temuda tasca de plantejar els nous propòsits pel 2015 (ah i ara també comença el temut mes de gener, que no ens passi res…).

Segons les edats i moments de la nostra vida escollim uns o uns altres però gairebé sempre trobem els típics “fer més exercici”, “millorar el meu anglès”, “beure menys”, “deixar de fumar”…


Buen año nuevo 2015

Des de Loom volem animar-vos al fet que incorporeu al vostre llistat el propòsit “reduir les meves escombraries”. Com sabeu reduir correspon a la primera R de les famoses 3R “reduir, reutilitzar, reciclar”.


La reducció pot realitzar-se en 2 nivells: reducció del consum de béns o d’energia. En aquest cas proposem reduir o eliminar la quantitat de materials destinats a un sol ús (per exemple, els embalatges) o utilitzar productes generats a partir de matèries primeres més respectuoses amb el medi ambient.


En aquesta línia i com a font d’inspiració us volem presentar a Lauren Singer, una ambientòloga novaiorquesa que fa cosa d’any i mig va decidir canviar el seu estil de vida per arribar a produir molt poques escombraries o gens a més d’adoptar diferents hàbits diaris que danyessin menys el planeta.


En el seu blog trobem dues senzilles reflexions que ens ajudaran a iniciar aquest canvi:


Avaluar: fer un cop d’ull a la teva vida diària i plantejar-te preguntes com: quantes escombraries estic produint i de quin tipus?, per quins motius vull reduir el meu impacte?, que utilitzo diàriament i què necessito realment?

Transició: començar a reduir i desfer-me adequadament de les coses innecessàries. Per exemple, portar sempre a sobre una bossa reutilitzable per evitar les bosses d’un sol ús, substituir els recipients de plàstic o els productes de plàstic en general per altres materials més ecològics.


Lauren Singer consejo de belleza para reducir residuos

En un altre dels apartats del blog ens mostra alternatives a productes quotidians amb generació pràcticament nul·la de residus. Per a cada producte específic quin és l’impacte que produeix el producte convencional, la seva alternativa i on comprar-ho (normalment en comerços nord-americans). Per exemple les tovalloletes desmaquillants que tantes dones fem servir, que a part de ser d’un sol ús poden contenir substàncies nocives. L’alternativa són discos de cotó orgànic rentables i oli de coco.

En els seus posts trobareu infinitat de formes per aconseguir un estil de vida més sostenible, des de receptes saludables fins a maneres per no només reduir els teus residus a casa sinó també per no generar residus durant els teus moments d’oci (anar a menjar fora, demanar menjar per emportar, etc.). T’explica com realitzar compost a la ciutat, com elaborar la teva pròpia pasta de dents o barretes energètiques casolanes i fins i tot recomana preservatius sostenibles… Realment a aquesta noia no se li escapa gens!


El més sorprenent és comprovar la reducció que ha aconseguit. Les escombraries de quatre mesos li caben en un pot de vidre i no dels grans precisament!

Lauren Singer con sus residuos de 4 meses!

Sabem que no és fàcil arribar a aquests nivells i molt menys incorporar tots aquests canvis de cop però creiem que 2015 pot ser un any una mica millor si tots i cadascun de nosaltres fem un esforç per intentar reduir els nostres residus.

1 vista0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
Contacto

info@loomsostenible.com
 

+34 636 847 038 
+34 606 850 102

C/ Palau nº4

08002 Barcelona

Política de privacidad

© Loom Sustainable Experiences 2016

  • Facebook
  • Twitter

C/ Palau nº4

08002 Barcelona

Política de privacidad

© Loom Sustainable Experiences 2016